Čtete někdy etikety? Já vždycky skoro upadnu u regálu s müsli a instantními kašemi. V kolonce cukr je vždycky nejvyšší číslo z celé tabulky. Jenže suchý vločky s jogurtem jsou fakt hnus. Dneska vám vytvořím novou závislost jménem GRANOLA! Nejlépe chutná s jogurtem a ovocem.🍓🍌🥝

Jsem člověk, kterému pravidelné a včasné snídaní dělá problém. Baví mě víkendové brunche, které se mohou protáhnout a nic mě nehoní. Jenže jak se plnohodnotně nasnídat, když musím být v práci v půl osmé? Po probuzení nepozřu fakt nic. Maximálně mléčný koktejl.🍶

Onehdy jsem navštívila svou pražskou přítelkyni Lu a ta mi udělala parádní brunche a jednou z částí byla výtečná granola. A protože jsem lenoch na dodržování receptů, zapamatovala jsem si jen pár pravidel a vyrobila jsem si od oka svou.

Chutná mi i jen tak bez jogurtu s jahodami.🍓

RECEPT:

Ingredience:

3 lžíce medu
1 lžíce javorového sirupu (můžete vynechat a dát víc medu)
1 lžíce kokosového másla
150 g špaldových vloček
150 g ovesných vloček
2 hrsti nasekaných kešu ořechů
1 hrst lískových ořechů
hrst mandlových plátků
hrst vlašských ořechů
hrst slunečnicových semínek
hrst dýňových semínek
4 lžíce strouhaného kokosu

Granola s jogurtem a nektarinkou. Foto: Styl do puntíku

TIP:

Vlastně tam můžete dát všechno, co máte rádi. Lu mě například totálně odzbrojila přidáním kakaových bobů. Dodalo to granole naprosto neotřelou chuť.

Jeden plech vám vydrží docela dlouho. Já si ještě dělám jiné dny vafle, volská voka a lívance, abych měla vyvážený jídelníček. Foto: Styl do puntíku

Postup:

Z hrnce a malého plecháčku vytvoříte vodní lázeň a rozpusťte v ní med, javorový sirup a kokosové máslo.

Zbytek ingrediencí smíchejte v nízkém pekáčku a zalijte vzniklou medovo-olejovou směsí a znovu promíchejte a dejte péct na 160 stupňů. Je lepší použít pečící papír, máte pak míň mytí. Pečení trvá zhruba 20-30 minut a je dobré ji občas zamíchat, ať je propečená všude.

Nejlepší je s ovocem. Foto: Styl do puntíku

Pozor!

Fakt dávejte bacha, aby se tahle dobrota nespálila, bylo by to docela nákladný přešlap.👛💸

Skladuju ji ve velké sklenici přikryté bavlněnou puntíkovanou (jak jinak) látkou. No, a vezmu si nějakou menší do kabinetu a doufám, že už se konečně naučím snídat pravidelně.🙏😸

Držte mi palce a vám přeju vydařené pečení a dobrou chuť!🙋‍♀️💋